Igor Vidačković

Igor Vidačković

Rođen je 1.10.1984. godine u Konjicu. Završio Glumački odsjek na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. U predstavama Pozorišta lutaka u Mostaru, čiji je bio stipendista, glumi još od 2006., a od 2009. godine je stalno zaposlen kao član glumačkog ansambla. Glumio u Narodnom pozorištu u Mostaru, Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru i Mostarskom teatru mladih kao i u tetaru “Modern time stage company” Toronto, Kanada. Sarađuje i sa Malim teatrom iz Mostara. Okušao se i kao scenograf u predstavi “Raščupana bajka” Pozorišta lutaka u Mostaru.

Nagrade:

Nagrada za najboljeg glumca za ulogu Vojnika u predstavi “Kresivo” u režiji Slavča Malenova na 17. susretima pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine u Bugojnu 2009. godine.

Nagrada za najboljeg glumca za ulogu Petra Munka u predstavi “Ledeno srce” u režiji Todora Valova na 17. međunarodnom festivalu pozorišta za decu “Zlatna iskra” u Kragujevcu 2015. godine.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Vojnika u predstavi “Kresivo” u režiji Slavča Malenova na 2. festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu 2016. godine.

Nagradu za animaciju za ulogu Princa u predstavi „Princ iz moje ulice“ na 18. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta „Lut Fest“ u Istočnom Sarajevu 2017. godine.

Kolektivne nagrade:

Grand Prix festivala za predstavu “Kresivo” na 11. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2010. godine.

Nagrada za najbolju ansambl predstavu za predstavu “Pinocchio” na 12. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2011. godine.

Grand Prix za najbolju predstavu festivala za predstavu “Pinocchio”na 13. međunarodnom festivalu pozorišta za decu “Zlatna iskra”, Kragujevac 2011. godine.

Nagrada ansamblu predstave “Ledeno srce“ za glumačko majstorstvo na 4. međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici 2015. godine.

Novosti

Princ iz moje ulice u Pozoristu lutaka

Pozorište lutaka Mostar nastavlja sa serijom nedjeljnih predstava za djecu Mostara. Nakon Mačka[...]

„Traži se Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka

Posljednje dvije predstave u ovoj kalendarskoj godini, od svih mostarskih profesionalnih teatars[...]

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar u nedjelju 30. oktobra/listopada u 11 sati izvest će predstavu „Princ iz[...]