Nermina Denjo

Nermina Denjo

Rođena je u Mostaru, 1. 11. 1971. godine. Završila je Srednju medicinsku školu, a 1997. godine je završila Školu lutkarstva Mostar – Sarajevo. Od 1. decembra 1997.  članica je glumačkog ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru i igrala je u svim poslijeratnim predstavama sa zapaženim uspjehom.

Nagrade:

Nagrada za najbolju glumicu za ulogu Bel u predstavi „Ljepotica i Zvijer“ u režiji Todora Valova, na 22. susretima pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine u Bugojnu 2016. godine.

Partnerske nagrade:

Specijalno priznanje za partnersku igru, zajedno sa Dianom Ondelj-Maksumić, na 18. susretima pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine u Bugojnu 2010. godine, za animaciju lutke Žene u predstavi „Želim biti normalan“.

Nagrada za partnersku animaciju, zajedno sa Dianom Ondelj-Maksumić, na 8. lutkarskom bijenalu u Bugojnu 2015. godine, za animaciju lutke Kralja plesa u predstavi „Ledeno srce“.

Kolektivne nagrade:

Specijalna nagrada za cjelovitost teatarskog izraza u lutkarskoj umetnosti za predstavu “Želim biti normalan” na 8. međunarodnom festivalu “Pozorište zvezdarište” u Beogradu 2010. godine.

Grand Prix festivala za predstavu “Kresivo” na 11. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2010. godine.

Nagrada za najbolju ansambl predstavu za predstavu “Pinocchio” na 12. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2011. godine.

Grand Prix za najbolju predstavu festivala za predstavu “Pinocchio”na 13. međunarodnom festivalu pozorišta za decu “Zlatna iskra”, Kragujevac 2011. godine.

Nagrada ansamblu predstave “Ledeno srce“ za glumačko majstorstvo na 4. međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici 2015. godine.

Novosti

Princ iz moje ulice u Pozoristu lutaka

Pozorište lutaka Mostar nastavlja sa serijom nedjeljnih predstava za djecu Mostara. Nakon Mačka[...]

„Traži se Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka

Posljednje dvije predstave u ovoj kalendarskoj godini, od svih mostarskih profesionalnih teatars[...]

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar u nedjelju 30. oktobra/listopada u 11 sati izvest će predstavu „Princ iz[...]