Projekti

Projekti

Pozorište lutaka Mostar je, prije desetak godina, započelo izgradnju još jednog objekta u svome dvorištu, u kojem je bilo predviđeno da počne sa radom mjesto za druženje sa djecom, gdje bi se najmlađi Mostara mogli zabaviti i teatarski obrazovati.
Uz pomoć nekih investitora iz italijanskih nevladinih organizacija završena je prva faza izgradnje (zidarski radovi i postavljanje otvora), a za preostale radove trenutno se traže investitori.

Ovaj projekat bi, nakon završetka radova, trebao imati opremljeni zatvoreni prostor i zabavni park na mjestu sadašnjeg vrta Pozorišta lutaka. Ovaj zabavni park bio bi opremljen svim potrebnim sadržajima za djecu. U ovim prostorima bi se održavale teatarske i lutkarske radionice za djecu, izložbe dječijih radova i likovnih radova za djecu, izložbe likovnih i primijenjenih umjetnika koji sarađuju sa Pozorištem lutaka, zatim književne večeri i promocije knjiga, muzičke i filmske večeri, te tematski sadržaji posvećeni problemima dječijeg odrastanja i obrazovanja.

Trenutno smo u fazi aktivnog traženja zainteresovanih investitora te se nadamo se da ćemo ih u skoroj budućnosti uspjeti pronaći i završiti ovaj ambiciozni projekat nužno potreban djeci Mostara.

Novosti

Princ iz moje ulice u Pozoristu lutaka

Pozorište lutaka Mostar nastavlja sa serijom nedjeljnih predstava za djecu Mostara. Nakon Mačka[...]

„Traži se Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka

Posljednje dvije predstave u ovoj kalendarskoj godini, od svih mostarskih profesionalnih teatars[...]

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar u nedjelju 30. oktobra/listopada u 11 sati izvest će predstavu „Princ iz[...]