Sergio Radoš

Sergio Radoš


Rođen u Mostaru, 22. 11. 1971. godine. Jedna od životnih preokupacija mu je muzika. Dugo godina bio je pjevač u grupi MO - Selection Band. Pohađao Školu lutkarstva Mostar - Sarajevo. Stalni član glumačkog ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru je od decembra 1997. godine.

Nagrade:

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Ježurke Ježića u predstavi “Ježeva kućica” u režiji Roberta Waltla na 9. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2008. godine.

Kolektivne nagrade:

Specijalna nagrada za cjelovitost teatarskog izraza u lutkarskoj umetnosti za predstavu “Želim biti normalan” na 8. međunarodnom festivalu “Pozorište zvezdarište” u Beogradu 2010. godine.

Grand Prix festivala za predstavu “Kresivo” na 11. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2010. godine.
Nagrada za najbolju ansambl predstavu za predstavu “Pinocchio” na 12. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2011. godine.

Grand Prix za najbolju predstavu festivala za predstavu “Pinocchio”na 13. međunarodnom festivalu pozorišta za decu “Zlatna iskra”, Kragujevac 2011. godine.
Nagrada ansamblu predstave “Ledeno srce“ za glumačko majstorstvo na 4. međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici 2015. godine.

Novosti

Princ iz moje ulice u Pozoristu lutaka

Pozorište lutaka Mostar nastavlja sa serijom nedjeljnih predstava za djecu Mostara. Nakon Mačka[...]

„Traži se Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka

Posljednje dvije predstave u ovoj kalendarskoj godini, od svih mostarskih profesionalnih teatars[...]

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar u nedjelju 30. oktobra/listopada u 11 sati izvest će predstavu „Princ iz[...]