fbpx

Pozorište lutaka Mostar na Festivalu u Crnoj Gori

Nakon dugog niza učešća na najznačajnijim međunarodnim lutkarskim festivalima i gostovanja na brojnim scenama širom svijeta, Pozorište lutaka Mostar, prvi put nakon zadnjeg rata, učestvovat će i na jednom značajnom festivalu u susjednoj Crnoj Gori.  Predstava mostarskih lutkara „Ledeno srce“, koja je do sada dobila osam nagrada na raznim festivalima, izabrana je u zvaničnu takmičarsku konkurenciju Međunarodnog festivala lutkarstva u Podgorici. Osim u glavnom gradu Crne Gore predstava će biti izvedena i u Herceg Novom.

Inače, predstava „Ledeno srce“ djelo je bugarskog autorskog tima na čelu sa rediteljem Todorom Valovom, a tu su još i kreatorka lutaka i scenografkinja Stefka Kjuvlijeva i autor muzike Plamen Mirčev Mirona. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Odmah nakon povratka sa turneje po Crnoj Gori, Pozorište lutaka sa istom predstavom odlazi i na tradicionalno lutkarsko bijenale u Bugojnu, gdje će, u oštroj konkurenciji najboljih predstava sa područja bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine, kao dokaz da iz Mostara mogu doći i lijepe vijesti, predstavljati našu zemlju i svoj grad.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Pozorište lutaka Mostar na Festivalu u Crnoj Gori

Comments are closed.