fbpx

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar u nedjelju 30. oktobra/listopada u 11 sati izvest će predstavu „Princ iz moje ulice“ prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, glumca i reditelja ove teatarske kuće. Scenografiju, lutke i kostime za ovu predstavu osmislila je akademska umjetnica Ivana Radić, a scensku muziku je komponirao Atilla Aksoj. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Inače, ova predstava govori o sve prisutnijem problemu „vršnjačkog nasilja“ među najmlađima, ali na djeci prihvatljiv način, tako da sve poruke do njih dopiru kroz glumačku igru, animaciju i predivne muzičke numere. Na taj način ih se ohrabruje da taj problem u svojoj okolini prepoznaju, pokušaju ukazati odraslim na njega i, uz njihovu pomoć, riješiti ga.

Predstava „Princ iz moje ulice“ je namijenjena djeci starijoj od pet godina. Karte po cijeni od 4KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

Did you like this? Share it!

0 comments on “„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Comments are closed.