fbpx

Sergio Radoš

Rođen u Mostaru, 22. 11. 1971. godine. Jedna od životnih preokupacija mu je muzika. Dugo godina bio je pjevač u grupi MO – Selection Band. Pohađao Školu lutkarstva Mostar – Sarajevo. Stalni član glumačkog ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru je od decembra 1997. godine.

Nagrade:

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Ježurke Ježića u predstavi “Ježeva kućica” u režiji Roberta Waltla na 9. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2008. godine.

Kolektivne nagrade:

  • Specijalna nagrada za cjelovitost teatarskog izraza u lutkarskoj umetnosti za predstavu “Želim biti normalan” na 8. međunarodnom festivalu “Pozorište zvezdarište” u Beogradu 2010. godine.
  • Grand Prix festivala za predstavu “Kresivo” na 11. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2010. godine.
  • Nagrada za najbolju ansambl predstavu za predstavu “Pinocchio” na 12. međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu 2011. godine.
  • Grand Prix za najbolju predstavu festivala za predstavu “Pinocchio”na 13. međunarodnom festivalu pozorišta za decu “Zlatna iskra”, Kragujevac 2011. godine.
  • Nagrada ansamblu predstave “Ledeno srce“ za glumačko majstorstvo na 4. međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici 2015. godine.
Serđo Radoš - puppeteer