fbpx

Na festivalu u bugarskom Plovdivu

Pozorište lutaka Mostar novu sezonu počinje učešćem na velikom međunarodnom lutkarskom festivalu koji će se održati od 3. do 8. septembra u bugarskom gradu Plovdivu. Ovim značajnim festivalom, koji se održava po dvadeseti put, Lutkarsko pozorište Plovdiv slavi 65 godina postojanja i rada.

U iznimno bogatom programu nastupit će 37 predstava iz 13 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike, te sva značajnija bugarska pozorišta lutaka. Sa prostora bivše Jugoslavije čast da učestvuju na ovom Festivalu dobili su samo Mini teatar iz Ljubljane i Pozorište lutaka Mostar.Proći strogu selekciju nije bilo nimalo jednostavno. Mostarski lutkari izabrani su u konkurenciji od preko stotinu profesionalnih lutkarskih kuća iz cijeloga svijeta.

Na ovom Festivalu Pozorište lutaka Mostar, koje ove godine slavi 60. rođendan, učestvovat će sa svojom višestruko nagrađivanom predstavom „Želim biti normalan“ Teodore Popove u režiji Todora Valova. U predstavi igraju Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo i Serđo Radoš.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Na festivalu u bugarskom Plovdivu

Comments are closed.