fbpx

„Mačak u čizmama“ u Pozorištu lutaka Mostar

U nedjelju, 21. februara/veljače, u svom redovnom terminu u 11 sati, Pozorište lutaka Mostar izvest će predstavu „Mačak u čizmama“ u režiji gošće iz Bugarske Elzbiete Eysymont, nastalu prema poznatoj bajci francuskog autora Charlesa Perraulta. Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je slavni bugarski umjetnik Ivan Conev, a scensku muziku uradio je Milen Vassilev. U predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Nermina Denjo i Nedžad Maksumić.

„Mačak u čizmama“ je razigrana i dinamična predstava, vizualno izuzetno lijepa, zasnovana na nadahnutoj glumačkoj igri i preciznoj animaciji lutaka. Na repertoaru ovog mostarskog Pozorišta je već cijelih 15 godina, obišla je cijelu regiju, učestvovala na brojnim lutkarskim festivalima, puni dvorane gdje god se izvodi i, uvijek iznova, intrigira, raduje i nasmijava najmlađu publiku.

Karte po cijeni od 4KM mogu se nabaviti sat vremena prije početka predstave na blagajni Pozorišta lutaka. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine.

Did you like this? Share it!

0 comments on “„Mačak u čizmama“ u Pozorištu lutaka Mostar

Comments are closed.