fbpx

Pozorište lutaka otvara Festival dječije umjetnosti u Sarajevu

Predstava KRESIVO Pozorišta lutaka Mostar, nastala prema bajci H.K. Andersena u režiji gosta iz Bugarske Slavča Malenova, otvorit će Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji se održava u
Sarajevu od 2. do 8. maja. Ovaj međunarodni festival zamišljen je kao spoj igre, edukacije, obrazovanja, književnosti, teatra za djecu i muzičkih programa.

Festival je takmičarskog karaktera, a odabrane su predstave za djecu i mlade iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, te šest muzičkih horova koji se natječu za izabranu autorsku kompoziciju, a Festival je raspisao i konkurs za najbolju savremenu bajku.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad.

Festival ima za cilj da se kreativnim snagama odupre banalizaciji programa za djecu i da najmlađoj publici ponudi samo najbolje programe iz regiona.

Inače, predstava KRESIVO Pozorišta lutaka Mostar do sada je dobila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, među kojima treba istaći i Gran Prix za najbolju predstavu na Festivalu LUT FEST u I.Sarajevu.

Predstava će biti odigrana u sarajevskom Pozorištu mladih 3.maja sa početkom u 11 sati.

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Pozorište lutaka otvara Festival dječije umjetnosti u Sarajevu

Comments are closed.