fbpx

Svečano otvoren Festival lutkarske umjetnosti u Mostaru

FLUM 2022

Drugi festival lutkarske umjetnosti Mostar 2022 (FLUM), nastavlja radovati mostarsku lutkarsku publiku. Festival je svečano otvorio Armin Omerović, predsjednik Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Federacije Bosne i Hercegovine.

Armin Omerović

Nakon svečanog otvaranja izvedena je predstava „Ferdo, veliki ptič“ Lutkovnog gledališča Maribor. U prepunoj Velikoj sali Pozorišta lutaka djeca i odrasli uživali su u vrhunskoj animaciji i glumi Vesne Vončina koja je ispričala priču o velikoj, dobroćudnoj i vrijednoj ptici koja pomaže ljudima ne tražeći ništa zauzvrat. Već danas, u ponedjeljak, Festival je nastavljen predstavom „Error 404“ teatra Angeles de trapo iz Malage, Španija koja na djeci prepoznatljiv način govori o ovisnosti o tehnološkim dometima današnjice.

festival lutkarske umjetnosti

Danas poslije podne, Festival se nastavlja predstavom „Sedam gavranova“ Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, u režiji Jakuba Maksimova. Ova predstava bit će izvedena u Velikoj Sali Narodnog pozorišta u Mostaru sa početkom u 18 sati.

Ulaz na sve predstave Festivala je besplatan.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Svečano otvoren Festival lutkarske umjetnosti u Mostaru

Comments are closed.