fbpx
Press

Značajna nagrada za Pozorište lutaka Mostar

Već treću godinu zaredom Pozorište lutaka Mostar na međunarodnom Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu (FEDU) osvaja vrijedne nagrade. Ove godine, u veoma jakoj konkurenciji lutkarskih predstava iz regiona, osvojilo je Nagradu za najbolju režiju.

Ova značajna nagrada pripala je redateljki iz Bugarske Elici Petkovoj, koja je ove godine u mostarskom Pozorištu lutaka režirala predstavu „Punim jedrima!“, prema tekstu poznate bugarske književnice Teodore Popove. Maštovita i funkcionalna scenografija djelo je Ivajla Nikolova i Ive Gikove. Muziku za predstavu komponirao je mostarski multiinstrumentalista i muzički producent Atilla Aksoj. U predstavi igraju glumci ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ovo je već 45. nagrada na međunarodnim i domaćim lutkarskim festivalima koja je u posljednjih desetak godina stigla na adresu „mostarske kuće lutaka“. Već narednih dana predstava „Punim jedrima!“ odlazi na nove međunarodne lutkarske festivale i mogu se, s pravom, očekivati nova priznanja i nagrade za ovu najtrofejniju mostarsku pozorišnu družinu.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Značajna nagrada za Pozorište lutaka Mostar

Comments are closed.