fbpx

Dolazi nam Djeda Mraz

“Dolazi nam Djeda Mraz” je novogodišnja predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječijeg prijatelja, Djeda Mraza, koji će djeci nakon predstave podijeliti poklone i fotografisati se.

O predstavi

Glumci na sceni, zajedno sa djecom u publici, čekaju dolazak Djeda Mraza sa poklonima za Novu godinu. Među njima je i jedan dječak koji ne vjeruje da će Djedica doći. Pjeva neke tužne pjesme i svira na svom ukuleleu. Djevojčice se ljute na njega i jure ga po sceni. Odjednom, na scenu upadaju neobični likovi.

Tu je Tugomir Mutić kojeg šalju iz Grada i koji želi saznati koliko djeca vole Djeda Mraza, kao i evropska kontrolorka Brunhilde Hildewilde koja nadgleda kako djeca odgovaraju na pitanja i vjeruju li da će stići Djeda Mraz. Djeca iz publike učestvuju u predstavi i dovikuju svoje odgovore.
Na samom kraju predstave, uz oduševljenje svih, Djeda Mraz dolazi i svima donosi darove.

U predstavi igraju: Serđo Radoš, Diana Ondelj Maksumić, Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy, Tarik Bajramović.

Termini izvođenja

Predstava će se izvoditi na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru u sljedećim terminima:

  • Nedjelja, 24.12. u 11 sati
  • Subota, 30.12. u 17 sati
  • Subota, 30.12. u 18:30 sati

Cijena i rezervacije

Cijena ulaznice za djecu je 10 KM, a za roditelje 5 KM. Rezervacije ulaznica možete izvršiti samo putem naše web stranice. Link za rezervaciju na dnu ovog teksta.

Za svu djecu koja prime paketić obezbijedit ćemo fotografiju sa Djeda Mrazom. Pozorište lutaka će na svojoj Facebook stranici javno objaviti sve fotografije. Roditelje koji to ne žele molimo da naglase prilikom fotografisanja.

Posebna izvođenja novogodišnje predstave za firme vršimo prema unaprijed dogovorenim terminima.

Napomena

Roditelji su obavezni na kupljeni paketić napisati ime i prezime djeteta te paketić u Pozorište donijeti najkasnije dan prije izvođenja predstave kada će i platiti karte za predstavu.

24.12.2023. 11:00
11:00 — 11:20 (20’)

Pozorište lutaka u Mostaru

Nedžad Maksumić

POPUNJENO

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Dolazi nam Djeda Mraz

Comments are closed.