fbpx
Eto nama Djeda Mraza

Eto nama Djeda Mraza

Predstava Pozorišta lutaka Mostar „Eto nama Djeda Mraza“ klasičan je novogodišnji igrokaz za djecu u kojem se prepliću živa igra glumaca i lutkarska animacija. Autor teksta i reditelj ove predstave je Nedžad Maksumić, naš glumac i reditelj.

Troje glumaca u uvodnom dijelu predstave u interaktivnoj igri sa djecom veselo i duhovito čekaju najdražeg gosta, traže ga i, u početku, ne pronalaze. Savladavajući sve prepreke i nesporazume, najzad uspijevaju. Jednostavan i predvidljiv rasplet logično završava pojavom djeci najželjenijeg lika ove predstave – Djeda Mraza, koji na kraju dijeli djeci novogodišnje darove.

U predstavi se pleše i pjevaju specijalno za ovu predstavu napravljeni novogodišnji songovi. Glumci animiraju lutke napravljene u najboljim lutkarskim radionicama Bugarske. Svi likovi u predstavi su djeci bliski i razumljivi, sa svojim manama i vrlinama. Sve podsjeća na dječiju igru i lepršava je priča o prijateljstvu i odanosti.

Trajanje predstave nije predugo, kako bi se i najmlađoj djeci omogućilo da zadrže pažnju. Bogato iskustvo kolektiva Pozorišta lutaka Mostar u radu na ovakvim projektima garantuje dobru zabavu za djecu i roditelje, te poučnu, lijepu i razigranu predstavu.

29.12.2019. 18:00
18:00 — 18:30 (30’)

Nedžad Maksumić

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Eto nama Djeda Mraza

Comments are closed.