fbpx
Zimska bajka – premijera

Zimska bajka – premijera

“Zimska bajka” je novogodišnja predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječijeg prijatelja, Djeda Mraza, koji će djeci podijeliti poklone.

Ova predstava govori o najsretnijem vremenu svake godine, kada djeca nestrpljivo očekuju Djeda Mraza i darove koje im nosi.

Glavni junaci ovog igrokaza su Kiki i Riki, sestra i brat, koji se i vole i svađaju, i zajedno igraju i sukobljavaju oko sitnica, i ratuju i mire se, sve to dok čekaju Novu godinu i nadaju se Djeda Mrazu. U goste im, u njihovu kuću na osami, iznenada stiže čudan gost, Trapavi Toni, koji je, lutajući svijetom, slučajno nabasao na njih. U razgovoru s njim saznaju da je prijatelj Djeda Mraza, kojega ovaj šalje da djeci prenosi poruke od njega. Kiki, koja je prava sveznalica, sumnja da će je Djedica ove godine zaboraviti i neće joj donijeti poklone, a Riki, njen mlađi brat, koji još nije naučio izgovoriti R, ne želi da mu se zbog toga rugaju.

Na kraju stiže Djeda Mraz i svima ispunjava želje, a djeci dijeli novogodišnje darove. Dođite u Pozorište lutaka u Mostaru, da uz predstavu “Zimska bajka” zajedno dočekamo Djeda Mraza koji će djeci dijeliti poklone!

26.12.2021. 12:00
12:00 — 12:30 (30’)

Pozorište lutaka u Mostaru

Nedžad Maksumić

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Zimska bajka – premijera

Comments are closed.