fbpx
Press

Igor Vidačković najbolji glumac Festivala dječije umjetnosti

U Mostar je stigla još jedna značajna nagrada koju su osvojili članovi Pozorišta lutaka. Igor Vidačković, najmlađi član glumačkog ansambla, dobio je Nagradu za najboljeg glumca na upravo završenom međunarodnom Drugom festivalu dječije umjetnosti koji se od drugog do osmog maja.

Ovu vrijednu nagradu Vidačković je osvojio u oštroj konkurenciji najboljih izabranih predstava iz regiona i to za ulogu Vojnika u predstavi „Kresivo“ nastaloj prema bajci Hansa Kristijana Andersena u režiji gosta iz Bugarske Slavča Malenova. Ova predstava do sada je osvojila pregršt nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, te je ova nagrada za Igora Vidačkovića samo još jedna potvrda njenog visokog kvaliteta. Na ovaj način pokazala se dugoročno isplativom ispravna repertoarska i kadrovska politika Pozorišta lutaka Mostar, veliki uloženi trud svih njegovih zaposlenika i saradnja sa najboljim evropskim lutkarskim stvaraocima.

Već za nekoliko dana Pozorište lutaka odlazi na novi festival. Na 17. međunarodnom lutkarskom festivalu „Lut fest“, koji se pod motom „Bukvar lutkarstva“ održava u I. Sarajevu, u takmičarskoj konkurenciji izvest će predstavu „Ljepotica i Zvijer“ u režiji Todora Valova. Na taj način nastavlja se trijumfalni put ove uspješne teatarske kuće.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Igor Vidačković najbolji glumac Festivala dječije umjetnosti

Comments are closed.