fbpx

„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Pozorište lutaka Mostar za kraj izuzetno uspješne sezone, u kojoj je osvojilo brojna priznanja i nagrade, pripremilo je svoju novu predstavu. U petak, 8. jula u 20 sati premijerno će izvesti predstavu „Princ iz moje ulice“, prema tekstu i u režiji glumca i reditelja ovog Pozorišta Nedžada Maksumića.

Autorica kompletnog vizualnog identiteta predstave, kreatorka nadahnute scenografije i neobičnih lutaka, kostimografkinja i autorica plakata, mostarska je umjetnica Ivana Radić, kojoj je ovo prva i izuzetno uspješna saradnja sa Pozorištem lutaka Mostar. Scensku muziku komponirao je, takođe Mostarac, muzički producent i multiinstrumentalista Atilla Aksoj, čest saradnik ove teatarske kuće. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić. Ovakav ambiciozni projekat još je jedan dokaz da u Mostaru postoje kreativne snage koje mogu odgovoriti i na najzahtjevnije umjetničke izazove.

Predstava „Princ iz moje ulice“ govori o izuzetno ozbiljnoj temi, vršnjačkom nasilju, na djeci prihvatljiv i razumljiv način, uz igru i smijeh. Ova tema sve je prisutnija u našoj stvarnosti. Nasilje se događa blizu nas, na ulici, u školi, svakoga dana, ali se o njemu najčešće progovori prekasno, kada šteta već bude učinjena. Ova predstava nema ambiciju da ponudi odgovore, ali želi postaviti prava pitanja i ohrabriti najmlađe da govore o ovom problemu, bez stida i straha.
Prva repriza ove predstave održat će se već u nedjelju 10. jula, u redovnom terminu u 11 sati. Ulaznice po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “„Princ iz moje ulice“ u Pozorištu lutaka Mostar

Comments are closed.