fbpx

Sa predstavom “O nježnosti” na malom MESS-u

mess

Nakon učešća na nekoliko međunarodnih festivala lutkarstva i osvajanja nekoliko značajnih nagrada, te izuzetno uspješno organiziranog i upravo završenog Festivala lutkarske umjetnosti, prvog FLUM-a, mostarsko Pozorište lutaka nastavlja sa svojim aktivnostima.

U okviru programa 61. internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu, priređen je i prateći program za najmlađe ljubitelje teatra, Mali MESS. Na njemu će, 5. oktobra 2021. u 18 sati, na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu, nastupiti i Pozorište lutaka iz Mostara sa predstavom „O nježnosti“, prema ideji i u režiji proslavljene svjetske lutkarke Ines Pašić, inače rođene Mostarke.

Ova neverbalna predstava u kojoj se, uz izbor klasične muzike, glumačkim tijelima i njihovim pokretima gradi priča o postanku i trajanju čovjeka, o iskušenju i ljubavi, o sumnji i nadi, već je učestvovala na nekoliko festivala, na njima ostavila zapažen utisak i osvajala nagrade. U predstavi „O nježnosti“ igraju glumci Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy.

O nježnosti

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Sa predstavom “O nježnosti” na malom MESS-u

Comments are closed.