fbpx

Poziv za prijave na radionicu dramskog odgoja “Jedi zdravo, šetaj pravo”

Pozorište lutaka u Mostaru i ove godine organizuje radionicu dramskog odgoja pod nazivom „Jedi zdravo, šetaj pravo“.

Poziv će biti otvoren od 20. decembra 2022. do 15. januara. 2023. godine.

Radionica će završiti predstavom „Jedi zdravo, šetaj pravo“, čija premijera je predviđena za kraj maja 2023. godine.

Pozorište lutaka je u prošloj sezoni organizovalo radionicu dramskog odgoja pod nazivom „Snjeguljac“, čija premijera je bila u maju 2022. godine. Glumci u ovoj predstavi bila su djeca osnovnih škola Mostara, a nakon premijernog izvođenja, predstava je odigrana i u okviru festivala „Mostarsko ljeto 2022“.

Mjesto održavanja radionice je Pozorište lutaka u Mostaru.

Voditelji radionica su Adela Lerić, dramska pedagoginja, Miroljub Mijatović, dramski pedagog i Nedžad Maksumić, glumac i reditelj Pozorišta lutaka u Mostaru.

Radionica dramskog odgoja „Jedi zdravo, šetaj pravo“ u Pozorištu lutaka u Mostaru ima za cilj oživjeti lutkarsko obrazovanje, te dječije i dramsko stvaralaštvo u gradu. Na njoj će učestvovati djeca iz osnovnih škola. Tako će se primarno kreirati sadržaji i izvoditi predstave svjetskih i bosanskohercegovačkih autora.

Djeca uče kroz igru i to je osnovni oblik usvajanja novih vještina. Kroz proces igre i improvizacije djeca su često u ulozi „drugih“, a to im omogućava da bolje shvate svijet oko sebe i jasnije izraze svoje emocije. Također, stiču sposobnost bržeg rješavanja problema i snalaženja, u kratkom vremenskom periodu.

U okviru radionice, kod polaznika potičemo razvoj mašte, empatije, saradnje (nove ideje i sposobnosti), oslobađanje različitih emocija, fizičku spremnost, kao i timski rad, javni nastup i samopouzdanje.

Sva zainteresirana djeca, uzrasta od 9 do 11 godina mogu se prijaviti putem e-maila djecijistudio@plm.ba. Prijava treba da sadrži sljedeće: ime i prezime djeteta, datum rođenja, naziv škole koju dijete pohađa, kontakt telefon roditelja. U prijavi navedete ukoliko dijete ima prethodno glumačko iskustvo.

Učešće na ovoj radionici je besplatno.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Poziv za prijave na radionicu dramskog odgoja “Jedi zdravo, šetaj pravo”

Comments are closed.