fbpx

Večeras premijera predstave “Snjeguljac” Dječijeg dramsko-lutkarskog studija

Dječiji dramski i lutkarski studio Pozorišta lutaka, nakon višemjesečnog rada, pripremio je za scenu svoju prvu premijeru „Snjeguljac“ prema tekstu Nedžada Maksumića. Novi izazovi i nova energija u ovom Pozorištu proizvod su pedagoškog i dramsko-lutkarskog školovanja najmlađih članova ove kuće, djece iz mostarskih osnovnih škola. Ovi desetogodišnjaci učili su se kroz sve ove mjesece rada dramskim i lutkarskim tehnikama, scenskom govoru, scenskom pokretu i radu koji iziskuje jedna premijerna predstava.

Dramsko pedagoško vodstvo im je bila Adela Lerić, diplomirani dramski pedagog, a režiju i izbor scenske muzike napravio je Nedžad Maksumić. U predstavi igraju: Adna Derviškadić, Ajla Dudić, Muhammed Džafić, Zarah Elezović, Harun Kadribegović, Tarik Oručević, Ejla Pajević, Hana Radoš, Ali Tojaga i, kao profesionalna pomoć, stalni član ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru, Ali Kamer Aksoy.

Snjeguljac

Premijera će biti održana u ponedjeljak, 30. maja, u dva termina. Zbog ogromnog interesovanja publike prva premijerna predstava biće održana u 19 sati, a druga već u 20 i 15. Još nešto karata ostalo je za drugi termin, a rezervacije se mogu izvršiti putem forme za rezervacije na našoj web stranici www.plm.ba.

Već sada je predviđeno da ova predstava bude izvedena i u okviru kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“.

Ova premijera još je jedan od niza programa u okviru obilježavanja velikog jubileja, 70 godina postojanja i rada Pozorišta lutaka u Mostaru. Već nakon ljeta, održaće se i drugo izdanje Festivala lutkarske umjetnosti Mostar (FLUM), a ostale aktivnosti slijede nakon toga.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Večeras premijera predstave “Snjeguljac” Dječijeg dramsko-lutkarskog studija

Comments are closed.