fbpx

Predstava “Gidionov čvor” gostuje u Mostaru

Pozorište lutaka u Mostaru, u srijedu, 14. februara u 19 sati, ugostit će predstavu „Gidionov čvor“ u režiji Selme Alispahić.

“Gidionov čvor” (engl. “Gidion's Knot”) je emocionalna i provokativna drama nastala po tekstu jedne od najpoznatijih i nagrađivanih američkih spisateljica Johnne Adams.

U predstavi „Gidionov čvor“, rađenoj prema tekstu američke dramatičarke Johnne Adams i u režiji Selme Alispahić, Gidionova majka Corryn i njegova profesorica Heather suočavaju se sa svim kompleksnim pitanjima i problemima odrastanja mladih danas. Njihov susret iniciran je Gidionovim činom nakon kojeg povratka nema i stvari nikada više ne mogu biti iste.

Predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja,vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Premijera predstave „Gidionov čvor“ je održana u maju prošle godine u Pozorištu mladih Sarajevo.

Predstava „Gidionov čvor“ je na 63. Internacionalnom festivalu MESS dobila Zlatni lovorov vijenac u sklopu programa „Mali MESS“. 

U produkciji predstave „Gidionov čvor“ su učestvovali Udruženje za promociju kulture -„Intermezzo“ kao nosilac projekta, te koproducenti, SCENA MESS i Pozorište mladih Sarajevo.

Autorski tim predstave čine: Selma Alispahić – reditelj, glumice Sealma Alispahić i Helena Vuković, Zoran Predin – muzika, Adnan Lugonić – dramaturg i Edna Slipčević – kostimograf i scenograf.

Karte po cijeni od 10,- KM mogu se rezervisati na web stranici Pozorišta www.plm.ba ili na telefon 036 552 625.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Predstava “Gidionov čvor” gostuje u Mostaru

Comments are closed.