fbpx
Dosterrados

Dosterrados

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziran proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U saradnji sa Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20.00 bit će održan koncert kvarteta Nairuz gitariste Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

Nairuz je novi Redžepagićev projekat sa internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

Uz kvartet Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

Nairuz:
Mirza Redžepagić – gitara, oud
Almedin Varošanin – nej, vokal
Daniel More – kontrabas
Urška Centa – ples

Barimatango:
Jelena Milušić – vokal
Atila Aksoj – gitara, perkusije, vokal
Edvin Hadžić – kontrabas, vokal

22.03.2019. 20:00
20:00 — 21:00 (1h)

JAZZ FEST

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Dosterrados

Comments are closed.