fbpx
Koncert: Kradem ti se

Koncert: Kradem ti se

Povodom obilježavanja 70 godina postojanja Pozorišta lutaka u Mostaru našoj publici poklanjamo koncert “Kradem ti se…” Boška Jovića. Gitarista Boško Jović sve svoje solo albume snimao je u Mostaru. Neke pjesme i aramžmani su nastali su inspirisani gradom na Neretvi. Prvi put mostarskoj publici predstaviće ih 16.12.2022. na koncertu u Pozorištu lutakau Mostaru. Gost na koncertu biće sjajni Mustafa Šantić.

BIOGRAFIJA

Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića.

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine.
Diplomirao je na odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika. Magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine. Pedagoškim radom (Srednja muzička škola Sarajevo) bavi se od 2000. godine. Njegovi učenici dobitnici su nagrada na takmičenjima u BiH, ali i takmičenjima u inostranstvu.

Osim koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz World Music, Jazz i Pop scene. Posebno vrijedi istaknuti dugogodišnju saradnju sa divom Sevdaha Amirom Medunjanin, kao i saradnju sa članom čuvenog dvojca „2 Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovom.

Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra „2007“ i Sarajevskom filharmonijom.
Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Danskoj, Indiji i Norveškoj.
Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: “Twice Born” (režija: Sergio Castellito, glumci: Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan)”, “Jasmina” (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska) i “Jezdeca” (režija: Domik Mencej, glumci: Nikola Kojo, Timon Sturbej, Petja Labović i Anja Novak).

Izdavačka kuća „Aquarius Records“ iz Zagreba objavila je 2014. godine njegov prvi CD „Buđenje“ koji je odlično primljen i kod publike i kod kritike. Drugi CD pod nazivom “Voyage” izašao je 2018., a treći “Strings” 2020 godine.

Godine 2022. u izdanju izdavačke kuće “Croatia Records” izlazi i album “Napiši jednu ljubavnu” kojeg je snimio sa basistom Mariom Rašićem i gostima.

16.12.2022. 19:00
19:00 — 20:00 (1h)

Pozorište lutaka u Mostaru

Boško Jović

REZERVACIJA

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Koncert: Kradem ti se

Comments are closed.