fbpx
Medo Đuro ne želi spavati

Medo Đuro ne želi spavati

Zagrebačko kazalište lutaka, Hrvatska
Autor teksta
: Ana Tonković Dolenčić
Režija: Petra Mrduljaš
Scenograf: Ana Sekulić
Kreator lutaka: Neda Vuković
Kompozitor: Nenad Brkić
Igraju: Marta Bolfan Ugljen, Ana -Marija Percaić, Borna Galinović
Uzrast: 3+
Trajanje: 35 min

O PREDSTAVI

Zagrebačko kazalište lutaka predstavlja najnoviji naslov koji prati pustolovine sada već poznatog medvjedića Đure. Kada je 2019. godine praizveden prvi naslov s Medom Đurom u glavnoj ulozi, nitko nije mogao pretpostaviti da će Đuro postati toliko omiljen među djecom da će njegovi doživljaji prerasti u – trilogiju! Štoviše, to je prva trilogija u povijesti ZKL-a, a vjerojatno i šire.

U prvome nastavku, Đuro je naučio da se zubara ne treba bojati, a u drugom je spoznao važnost prijateljstva i shvatio da svoje stvari treba dijeliti, jer se to višestruko vraća. U ovoj predstavi, Medo Đuro ne želi spavati, medvjedić se susreće s problemom poznatom mnogoj djeci i njihovim roditeljima – medo ne želi na spavanje jer se boji mraka!

Velik broj djece u nekom trenutku odrastanja osjeti nelagodu uoči odlaska na spavanje. Ponekad je to povezano s prelaskom u vlastitu sobu, često i s odvajanjem, strahom od nevidljivog, a sve zajedno s  – mrakom. Đuro nije iznimka, ali budući da svi znamo kako zdravo raste onaj tko noću dobro spava, tom izazovu odlaska na spavanje posvećena je ova predstava. Tako će se Đuro jedne noći ipak morati sām suočiti s onime što mu šuška i plaši ga u tami. Na svoje veliko čuđenje, Đuro će čak i u mraku vidjeti da ništa uopće nije onako strašno kako je zamišljao. Još bolje, upoznat će nove prijatelje i snove koji dolaze samo onima što noću spavaju.

27.09.2022. 11:00
11:00 — 11:35 (35’)

Pozorište lutaka u Mostaru

Petra Mrduljaš

POPUNJENO

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Medo Đuro ne želi spavati

Comments are closed.