fbpx
Pipi duga čarapa

Pipi duga čarapa

“Pipi duga čarapa” je lutkarska predstava za djecu i njihove roditelje. U jednom malom gradu pojavljuje se Pipi sa koferom punim tajni, u društvu malog majmuna po imenu gospodin Nilsen i svojim ogromnim konjem. Nastanjuje se u staroj vili “Vilekula”. Ništa nemože da je zaustavi u tome da živi život kako ona želi. Pipi svojim načinom življenja uspijeva da promijeni pogled na svijet svojim najboljim prijateljima Tomiju i Aniki.
U beskrajnim i nestašnim igrama sa najjačom djevojčicom na svijetu, dvoje djece spoznaju šta znači sloboda i koliko je važna.Oni počinju da vjeruju da mašta može da postane realnost. Treba samo da želiš silno i beskrajno. Treba samo skupiti hrabrosti i snage i suprostaviti ih pravilima, ograničenjima i zaduženjima koji svijet odraslih nalaže djeci.

Pipi će nas upoznati sa svojim ocem, kapetanom i kraljem afričkog plemena. Zajedno sa Anikom i Tomijem uspjeće da pobijedi glupe lopove, zbuniće smiješne policajce i druge još smješnije građane maloga gradića.

Ovo je orginalna cirkuska predstava, puna plesa, pjesama i nevjerovatnih događaja, gdje se na neobičan način prepliću istina i mašta.

Jedna predstava o velikoj snazi i smjelosti dječije fantazije.

Dečje pozorište Subotica
Autor: po Astrid Lindgren
PIPI DUGA ČARAPA

Režija: Veselin Bojdev
Scenografija, kostimografija: Hristina Nedeva
Kreator lutaka: Hristina Nedeva
Kompozitor: Natalija Vuković
Koreograf: Mira Perčić

Trajanje: 50 min
Uzrast: 5+
==================
Ulaz na sve predstave Festivala lutkarske umjetnosti Mostar je BESPLATAN uz neophodnu rezervaciju na web stranici www.plm.ba ili telefon 036 552 625.

30.09.2021. 11:00
11:00 — 11:55 (55’)

Narodno pozorište Mostar

Veselin Bojdev

POPUNJENO

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Pipi duga čarapa

Comments are closed.