fbpx
Tihi dečak

Tihi dečak

“Tihi dečak” je lutkarska predstava bez lutaka – to je ples prstiju i gluma tijela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gde čovjek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negdje na selu, živi dječak. Njegova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dječakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac; u zaključanom ormaru na tavanu, daleko od djece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dječak ide s tatom u lov, ali pušku ne smije ni da pipne – moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednoga dana, kad su djeca ostala sama kod kuće, dječak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smjeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajnstvenog prostora. Među paucima, slijepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku.

Dječak se zove Vuk i ovo je njegova priča.

Pozorište za djecu Kragujevac
Autor: Ana Duša i Tin Grabnar
TIHI DEČAK

Režija: Tin Grabnar
Dramaturgija: Ana Duša
Kostimograf: Sara Smrajc Žnidarčič
Kompozitor: Mitha Vrhovnik Smrekar
Znakovni jezik: Ana Keler

Igraju: Milomir Rakić, Ljubica Radomirović, Miloš Milovanović, Sanja Matejić.

Trajanje: 45 min
Uzrast: 7+
==================
Ulaz na sve predstave Festivala lutkarske umjetnosti Mostar je besplatan uz neophodnu rezervaciju na web stranici www.plm.ba ili telefon 036 552 625.

29.09.2021. 18:00
18:00 — 18:45 (45′)

Pozorište lutaka u Mostaru

Tin Grabnar

REZERVACIJA

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Tihi dečak

Comments are closed.