fbpx

Dvije nagrade za Pozorište lutaka Mostar

Predstava „Ledeno srce“ Pozorišta lutaka Mostar na upravo završenom Međunarodnom festivalu lutkarstva održanom u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, osvojila je dvije značajne nagrade. To su Nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru i Nagrada za najbolju scenografiju. Sa ove dvije, broj nagrada koje je, na raznim međunarodnim i domaćim festivalima, osvojila predstava „Ledeno srce“ popeo se na deset.

Inače, ovu predstavu je, zajedno sa mostarskim lutkarima, radila ekipa bugarskih umjetnika, reditelj Todor Valov, scenografkinja i kreator lutaka Stefka Kjuvlijeva i kompozitor Plamen Mirčev Mirona. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Juče su se članovi ovog Pozorišta vratili sa još jednog festivala, Osmog bijenala lutkarstva u Bugojnu, gdje su „Ledeno srce“ izveli u jakoj konkurenciji najboljih izabranih predstava sa područja bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine. Trijumfalni put Pozorišta lutaka Mostar se nastavlja jer ih uskoro, već početkom idućeg mjeseca, očekuju učešća na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci i na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Dvije nagrade za Pozorište lutaka Mostar

Comments are closed.