fbpx

Premijera “Ljepotica i zvijer” u režiji Todora Valova

Nakon dobivenih pet nagrada za predstavu “Ledeno srce” na festivalima u Kragujevcu i Istočnom Sarajevu u maju ove godine, Pozorište lutaka završava novu predstavu “Ljepotica i zvijer” sa istim rediteljem Todorom Valovim.

Nakon dobivenih pet nagrada za predstavu  “Ledeno srce” na festivalima u Kragujevcu i Istočnom Sarajevu u maju ove godine, Pozorište lutaka  završava novu  predstavu “Ljepotica i zvijer” sa istim rediteljem Todorom Valovim.

Todor Valov je mladi bugarski reditelj koji je dobio više nagrada na međunarodnim lutkarskim festivalima.

Scenografiju i lutke kreirala je Stefka Kjuvlieva, poznata umjetnica u oblasti lutkarske umjetnosti, višestruko nagrađivana, također iz Bugarske.
Muziku je komponovao Atilla Aksoj iz Mostara koji je već radio muziku za četiri predstave Pozorišta lutaka. Kostime je uradio Orhan Imami, a plakat i afišu je osmislio  Željko Koren, likovni umjetnik također iz Mostara.

U predstavi igraju glumci Pozorišta lutaka Mostar: Nermina Denjo, Diana Ondelj-Maksumić, Nedžad Maksumić, Igor Vidačković i Serđo Radoš.

Predstava “Ledeno srce” koju je napisala Madame de Villenuve govori o preobražavajućoj ljubavi, ljubavi koja razdrma i promijeni život, kako onima koji vole, tako i onima kojima je ljubav potrebna. Bajka govori o tome da svako od nas ima pravo na sreću. Ali, da bi bio sretan, čovjek mora da slijedi svoje snove, kako bi napravio prekretnicu u životu. Prava ljepota je u čovjeku, u nevjerovatnoj ljepoti koja se skriva u njegovoj duši. Hoće li čarobno ogledalo u kojem se vidi odraz čovjekove duše pokazati Ljepoticu ili Zvijer zavisi od toga kakva je duša onoga koji se ogleda.

Premijera predstave je u petak, 19. Juna u 20 sati na velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru.

 

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Premijera “Ljepotica i zvijer” u režiji Todora Valova

Comments are closed.