fbpx
Press

„Dolazi Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka Mostar

U Pozorištu lutaka u Mostaru ovih dana u punom su jeku pripreme za novogodišnju predstavu „Dolazi Djeda Mraz“ prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, glumca i reditelja ove teatarske kuće. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Nina Popović, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić.

Ova predstava govorit će o dječijim snovima i maštarijama i vječitoj želji svakog djeteta da bajke presele u svoje stvarne živote. Predstava ima za cilj da i od roditelja, barem na kratko, ponovno napravi djecu i vrati ih u djetinjstvo. Kao i svake godine, u ovo pretprazničko vrijeme, Pozorište lutaka, za svu djecu Mostara, sprema jedan razigrani i raspjevani igrokaz, interaktivnu predstavu u kojoj će učešće uzeti i najmlađa publika.

Poslije predstave Djeda Mraz će podijeliti novogodišnje paketiće koje su, na predstavama u slobodnoj prodaji, za djecu obezbijediti njihovi roditelji ili, u drugom slučaju, preduzeća i ustanove koje, za djecu svojih zaposlenih, otkupe pojedine predstave.

Predstava „Dolazi Djeda Mraz“ bit će izvedena u tri termina u slobodnoj prodaji, a broj predstava za ustanove i preduzeća se još utvrđuje. Svi zainteresirani pojedinci i kolektivi mogu se javiti na brojeve telefona Pozorišta lutaka Mostar 036 552 625, 036 558 450, porukom preko facebook profila Pozorišta lutaka Mostar ili na e-mail: info@plm.ba

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “„Dolazi Djeda Mraz“ u Pozorištu lutaka Mostar

Comments are closed.