fbpx

Djeda Mraz dolazi u Mostar – predstava “Zimska bajka”

Zimska bajka

“Zimska bajka” je novogodišnja predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječijeg prijatelja, Djeda Mraza, koji će djeci podijeliti poklone.

O predstavi

Ova predstava govori o najsretnijem vremenu svake godine, kada djeca nestrpljivo očekuju Djeda Mraza i darove koje im nosi.

Glavni junaci ovog igrokaza su Kiki i Riki, sestra i brat, koji se i vole i svađaju, i zajedno igraju i sukobljavaju oko sitnica, i ratuju i mire se, sve to dok čekaju Novu godinu i nadaju se Djeda Mrazu. U goste im, u njihovu kuću na osami, iznenada stiže čudan gost, Trapavi Toni, koji je, lutajući svijetom, slučajno nabasao na njih. U razgovoru s njim saznaju da je prijatelj Djeda Mraza, kojega ovaj šalje da djeci prenosi poruke od njega. Kiki, koja je prava sveznalica, sumnja da će je Djedica ove godine zaboraviti i neće joj donijeti poklone, a Riki, njen mlađi brat, koji još nije naučio izgovoriti R, ne želi da mu se zbog toga rugaju.

Na kraju stiže Djeda Mraz i svima ispunjava želje, a djeci dijeli novogodišnje darove. Dođite u Pozorište lutaka u Mostaru, da uz predstavu “Zimska bajka” zajedno dočekamo Djeda Mraza koji će djeci dijeliti poklone!

Termini izvođenja i cijena

Predstava će se izvesti u 5 termina i to premijerno u nedjelju, 26.12. u 12 sati, srijeda, 29.12. u 17:30 i 19:00 i četvrtak, 30.12. u 17:30 i 19:00.

Cijena ulaznice za odrasle je 5 KM, a za djecu koja će primiti paketiće 10 KM.

Obavezna rezervacija preko web stranice Pozorišta lutaka: https://www.plm.ba/proizvod/novogodisnja/

Roditelji su obavezni na kupljeni paketić napisati ime i prezime djeteta te paketić u Pozorište donijeti najkasnije dan prije izvođenja predstave.

Broj mjesta je ograničen. Obavezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Djeda Mraz dolazi u Mostar – predstava “Zimska bajka”

Comments are closed.