fbpx
Sretna kućica

Sretna kućica

Predstava za najmlađe Sretna kućica nastaje prema slikovnci, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve biblioteke u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, biblioteci i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove.
Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i biblioteka, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas. Sretna kućica dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i nastaje u okviru programskog pravca Dječja kuća.

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija.Predstava Sretna kućica na 31. poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru osvojila je Zlatnu žirafu, nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu festivala, jedinu nagradu koja se na festivalu dodjeljuje.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Autor: Ivana Đula i Milica Sinkauz
SRETNA KUĆICARežija: Morana Dolenc
Scenografija i kreator lutaka: Luči Vidanović
Kompozitor: Sandi Bratonja
Majstor svjetla: Sanjin Seršić

Igra: Zlatko Vicić

Trajanje: 30 min
Uzrast: 3+

==================
Ulaz na sve predstave Festivala lutkarske umjetnosti Mostar je besplatan uz neophodnu rezervaciju na web stranici www.plm.ba ili telefon 036 552 625.

28.09.2021. 18:00
18:00 — 18:30 (30’)

Pozorište lutaka u Mostaru

Morana Dolenc

REZERVACIJA

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Sretna kućica

Comments are closed.