fbpx

Nova 2020/2021. sezona u Pozorištu lutaka

Sezona 2020/2021 - Pozorište lutaka u Mostaru

Kako u svim svjetskim pozorištima tako i u Pozorištu lutaka u Mostaru, ovogodišnja je pandemija onemogućila normalan kraj protekle sezone, a budućnost umjetnika učinila neizvjesnom. No, mostarsko Pozorište lutaka u budućnost gleda s novom nadom.

Pozorište lutaka u Mostaru predstavlja novu pozorišnu sezonu 2020/2021. koja će publici pokazati kako umjetnost u ovim nesigurnim vremenima može emocionalno pomoći.

Pozorišta lutaka obavještava publiku da će se u nedjelju 13. septembra izvesti predstava „O nježnosti“, redateljice Ines Pašić, potom u nedjelju 27. septembra predstava sa štapnim lutkama „Mačak u čizmama“, redateljice Elzbiete Eysimont, dok će se u oktobru odigrati višenagrađivana predstava sa klasičnim lutkama Bajka o izgubljenom vremenu“, redateljice Tamare Kučinović. Sve predstave će se igrati sa početkom u 11 sati.

Glumci Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy će sa predstavom „O nježnosti“ predstavljati mostarsko Pozorište lutaka na tri festivala. Polovinom septembra gostujemo na 24. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu, potom u oktobru na 19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, a nakon toga na 21. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta LUT FEST, Istočno Sarajevo.

Pandemija je uveliko otežala rad pozorišnih kuća. Broj mjesta u zatvorenom prostoru je ograničen na 50, maske na licu su obavezne, a publici se pri ulasku u pozorište obavezno mjeri temperatura.

Za sve dodatne informacije posjetite nas na našoj Facebok stranici, službenoj web stranici https://www.plm.ba/ , kontakt telefon: 036 552 625, kao i na e-mail: info@plm.ba

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Nova 2020/2021. sezona u Pozorištu lutaka

Comments are closed.