fbpx

“O nježnosti” u Pozorištu lutaka

Predstava "O nježnosti"

Pozorište lutaka u Mostaru ove nedjelje 13. septembra, za početak sezone, u svom redovnom terminu u 11 sati, odigrat će svoju predstavu „O nježnosti“, koja je nastala kao autorski projekat svjetski poznate lutkarke Ines Pašić, inače rođene Mostarke, koja trenutno živi u Limi, u dalekom Peruu.

U predstavi igraju mladi članovi ansambla ove teatarske kuće Nina Popović i Ali Kamer Aksoy, predvođeni iskusnijim i višestruko nagrađivanim glumcem i animatorom Igorom Vidačkovićem. Ova predstava dobila je brojne pohvale pozorišnih stručnjaka i zaljubljenika u lutkarsku umjetnost, kao i nepodijeljene simpatije publike koja je do sada vidjela ovaj pozorišni biser.

 „O nježnosti“ je predstava neverbalnog izraza, sa elementima fizičkog i plesnog teatra, koja, uz nadahnutu izvedbu glumaca, priča priče o postanku svijeta, nastanku života, djetinjstvu, ljubavi i njenim zamkama, strahovima i srećama, usamljenostima i prijateljstvu.

Predstava je namijenjena publici od onih najmlađih, koji u njoj uživaju i smiju se, do onih najzrelijih ljubitelja lutkarstva, koje ova teatarska igra tjera da se zamisle nad ulogom čovjeka u ovom komplikovanom svijetu. Ines Pašić je u ovu predstavu za djecu i odrasle, koju je darovala Pozorištu lutaka u kojem je odrastala, utkala svo svoje znanje, talenat i iskustvo i postavila nove standarde lutkarstva na ovim prostorima.

Karte za ovu nedjeljnu predstavu, po cijeni od 5 KM, mogu se rezervirati na telefon 036/552-625, email: marketing@plm.ba ili porukom na Facebook stranici Pozorišta lutaka u Mostaru.

Zbog pandemije Covid 19 broj mjesta je ograničen i jedino oni koji rezervišu karte mogu računati na mjesto u Sali Pozorišta lutaka.

Biće provedene sve sigurnosne, protivepidemijske mjere i biće poštovano pravilo nužne distance, a oni koji ne budu imali svoje zaštitne maske, mogu ih preuzeti na ulazu u Pozorište.   

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on ““O nježnosti” u Pozorištu lutaka

Comments are closed.