fbpx

Nova premijera u Pozorištu lutaka

Premijera

Pozorište lutaka Mostar ovu godinu započinje novom premijerom. Biće to lutkarska predstava za djecu prema tekstu Selme Parisi „Dječak koji je sanjao more“ u režiji Zijaha Sokolovića, koji je kreirao i scenografiju.

Oko ove predstave okupila se vrhunska ekipa saradnika. Kreaciju lutaka i njihovu izradu preuzela je Luči Vidanović iz Rijeke, kostime je kreirala Lejla Hodžić iz Sarajeva, ilustracije za predstavu i dizajn plakata napravila je Tajma Guzin, kompjutersku animaciju Nikola Galić, a scensku muziku Atilla Aksoy. Asistentica režije je Emina Kovačević. Scenografiju je izradio Đenan Behmen, a napravljena je u radionici Pozorišta lutaka.

U predstavi igraju Igor Vidačković u ulozi Dječaka, Nina Popović koja igra More, Ali Kamer Aksoy kao Delfin i Diana Ondelj-Maksumić koja glumi Vaspitačicu.

Dječak koji je sanjao more

Ova dirljiva priča o usamljenosti i snovima govori o dječaku koji, u sivom okruženju doma za djecu bez roditelja, sanja da će biti usvojen i otići na more, tamo da bude sretan i slobodan. Nakon što usvojitelji odustanu, dječak odlučuje da sam, barem u svojim snovima, sa svojim izmaštanim roditeljima, ode na more. Predstava pripovijeda o vječitoj želji i nadi svakog čovjeka da se vlastita sudbina može uzeti u svoje ruke, dosanjati i promijeniti na bolje, uprkos svim nevoljama i preprekama.

Prva repriza predstave „Dječak koji je sanjao more“ je već u nedjelju, 14. februara u sali Pozorišta lutaka u Mostaru sa početkom u 11 sati, a zatim su predstave raspoređene u ritmu srijeda-nedjelja, sve do kraja ovog mjeseca. Rezervacije za karte su obavezne.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Nova premijera u Pozorištu lutaka

Comments are closed.