fbpx

Repertoar za mjesec mart, šta možete gledati?

Pozorište lutaka u Mostaru nastavlja svoj bogati program i u ovom mjesecu. U ritmu nedjelja, srijeda, nedjelja odigraće svoju najnoviju premijernu predstavu „Dječak koji je sanjao more“, prema tekstu Selme Parisi, a u režiji Zijaha Sokolovića, 7. 10. i 14. marta, a u nedjelju 28. na repertoaru je ista ta predstava.

Za nedjelju 21. i srijedu 24. marta zakazane su dvije izvedbe predstave „O nježnosti“ prema ideji i u režiji proslavljene lutkarke svjetskog renomea Ines Pašić.

repertoar

U srijedu 31. marta Pozorište lutaka u Mostaru izvest će neprevaziđenu predstavu „Mačak u čizmama“, prema popularnoj bajci, a u režiji Elzbiete Eysymont. Na ovaj način Pozorište lutaka, čak i u vremenima pandemije pokušava doprijeti do svoje publike i omogućiti im uživanje u svojim najuspješnijim ostvarenjima.

Mačak u čizmama

Broj gledalaca po predstavi je ograničen, a karte po cijeni od 5,- KM mogu se rezervisati na web stranici Pozorišta plm.ba ili na telefon 036 552 625.

Poduzete su sve antiepidemiološke mjere za svaku predstavu i odlazak u Pozorište lutaka može biti korisno i poučno provedeno vrijeme za svako dijete.

Dopada Vam se? Onda podijelite sa svojim prijateljima!

0 comments on “Repertoar za mjesec mart, šta možete gledati?

Comments are closed.